אם אתם לא מציגים הצגה של שחקן אחד, חווית המשחק שלכם תהיה כרוכה בהרבה שיתוף פעולה ומעורבות עם שחקנים אחרים. בתיאוריה, שחקן צריך להיות מסוגל לקלוט את שפת הגוף והטון של חבריו השחקנים, להגיב בצורה מתאימה, אפילו במצבים שיתפסו בעיניו הכי מסובכים.
הבעיות שעומדות בפני שחקנים על הבמה כשדברים משתבשים
הרבה שחקנים היו חלק מסצנה שבה שורות נשמטות. ללא הכשרה מתאימה, שחקנים לרוב עומדים פעורי פה, תוהים מה קרה ומה לעשות הלאה. עם הבנה של אלתור ושיתוף פעולה, שחקנים יכולים להמשיך את הסצנה בזרימה, ולהחזיר את המשחק חזרה לתפריט במקרה שלנו בתיאטרון פלייבק התסריט הוא תוכן הסיפור שסופר על ידי מספר הסיפורים.
מצבים דומים מתרחשים בתיאטרון חי כל הזמן. אביזר נעלם, קשר עין מתפספס, משהו נכנס לא בזמן שלו לבמה והשחקנים חייבים לעבוד יחד כדי שהסצנה תתקדם בצורה סבירה.
איך שחקנים לומדים לזרום עם מה שהפרטנר מציג על הבמה? וכמה זה דומה לבניית מערכת יחסים תקינה בין בני אדם בחיים?
חלק מההכשרה המתאימה לבלתי צפוי כרוכה בעבודת אלתור הדורשת שיתוף פעולה יצירתי. המשחק "כן, ו" מאלץ שחקנים להימנע מדחיית רעיונות של חברי צוות אחרים, ובמקום זאת, למצוא דרך ללכת עם הזרם. "כן, ו" הוא ההפך מ"לא, אבל", שהוא תגובה שעלולה להוביל לאסון על הבמה ובנינו גם למתחים וקונפליקטים בחיים.
המשחק "כן, ו" הוא פשוט מאוד. במצב אלתור , שחקנים נדרשים לקבל את הרעיונות של חבריהם השחקנים ולהתבסס עליהם. לדוגמה, בתחילת הסצנה, הדמות הראשונה מתחילה בהקמת תפאורה ועלילה , כפי שניתן כאן דוגמא.
דמות מס' 1: " כמה חם היום במשרד יא אלללה !"
לפי שיטת "כן, ו" הדמות השנייה תקבל את ההנחה ותוסיף למצב.
דמות מס' 2 : "כן והבוס אמר שאין יותר הפסקות בקפטריה עד שהפרויקט הזה תתוקן."
דמות מס' 1 : "כן, וזה לא הדבר הכי משפיל שאפשר לשמוע ממעסיק אי פעם?"
דמות מס' 2: "כן וזה גרם לי לחשוב על להשאיר מאחור את חיי המשרד האלה ולנסוע להוואי לגלוש על הגלים."
מה חשוב בעבודה על במה? הק-ש-בה. סנכרון עם הפרטנר ו...הכי הכי חשוב להבין מה הפרטנר שלי צריך עכשיו על הבמה(קצת כמו בחיים). כאיילת או אני על המה המחשבה היא : "איך אני יכולה לשרת את השחקנית שאיתי? מה היא זקוקה ממני ? דומה לחיים ? כן! ומה המטרה על הבמה? המטרה להשלים אותה כדי לשרת את המספר שזה עתה רואה את סיפור חייו מוצג על הבמה .
לזרום עם ההצעה של הפרטנר שלכם או ש...
לאחר עבודה על תרגילי "כן, ו" בסופו של דבר לומדים שחקנים כיצד לעשות סצנות שבהן הם מאמצים את הרעיונות והמושגים שמציעים עמיתים לביצוע. שחקנים למעשה לא צריכים לומר את המילים "כן, ו" כדי שהמערכת תעבוד. הם פשוט צריכים לאשר את מה שהדמות אומרת ולאפשר לה לבנות את הסצנה.
אם שחקנים מכחישים את חברם לביצוע, הסצנה עלולה למות עוד לפני שהיה לה סיכוי. ראה איך זה יכול להתפתח:
דמות מס' 1: "איזה יום חם ואומלל להיות היום במשרד!"
דמות מס' 2: "לא, זה לא יום חם. וגם אנחנו ,אחי, לא במשרד."
וזהו... הסצנה מתה!
להכניס דרמה לעלילה על הבמה- הידעתם שלהנות מפיתוח סכסוך יחד עם "כן ו.." יכול לעזור לשחקנים להניע את העלילה
כעת, הסצנה יכולה להימשך ללא הגבלת זמן כשהשחקנים פשוט יסכימו זה עם זה. עם זאת, עדיף לפתח גם קונפליקט. לדוגמה:
דמות מס' 2: "" כן וזה גרם לי לחשוב על להשאיר מאחור את חיי המשרד האלה ולנסוע להוואי לגלוש על הגלים."
דמות מס' 1: ""כן, ואתה תהיי שבור עשרים דקות אחרי שתרד מהסטפ".
דמות מס' 2: "כן? אולי תצטרף אליי ?או שיש לך רעיון יותר טוב....
דמות מס' 1: "כן! בזמן שאתה חוזר מהגלישה אני עשיתי את ההון שלי בחיפוש זהב, וכשתחזור אני אקנה את המשרד הזה ואתה תעבוד ... בשבילי!"
Comments